Romani in Toulouse

“Feria” vara aceasta in imprejurimile Toulouse-ului

Posted on: 07/07/2009


Cum este deja vara, in multe locuri din Franta sunt multe sarbatori si festivaluri care sunt organizate. Adesea, aici in sud-vest, multe sunt cunoscute sub numele de „feria”, cuvant de origine spaniola ce desemneasa un balci, carnaval, petrecere.

In Franta, cuvantul a fost adesea utilizat pentru a desemna cursele de tauri. Sud-vestul, mai hispanizat decat Sud-Estul, a confundat foarte repede „feria” taurina cu notiunea de sarbatoare. Orasele gascone au urmat acest curent de mai bine de 40 de ani. Astfel , Fete de Dax(in regiunea Landes) a devenit in mod oficial feria de Dax, rupand astfel traditia populara. Popularitatea acestor sarbatori si mediatizarea de care au avut parte au favorizat substituirea cuvantului „fete”(fr. – sarbatoare) cu cel de „feria”. Multe sate si orasele, inclusiv cele care nu organizeaza nici o cursa de tauri, au rebotezat astfel festivitatile lor in „ferias”.

feria

Cateva dintre „feriile” verii sunt la Beziers, Arles si Ales si se desfasoara de Sf. Maria, in jur de 15 august si pot fi o buna ocazie de a iesi din Toulouse si cunoaste un pic imprejurimile.

Cele mai cunoscute „ferii” sunt cele de la Nimes, ce se desfasoara la sfarsitul lui mai, sarbatori ce au dat nastere la o imensa petrecere ce dureaza mai mult de sase zile si aduna mai mult de un million de persoane ce vin atat din Franta cat si din diferite colturi ale lumii. In aceasta perioada au loc coride, precum si alte activitati legate de acestea peste tot prin oras. Cei mai mari toreadori se intrec pentru a oferi un spectacol magic. Serile de obicei sunt destul de « stropite » cu alcool si „sangria” si sunt petrecute atat pe strazi cat si in „bodegas” unde sunt prezenti si DJ cunoscuti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

@Romani in Toulouse

Poze din Toulouse

Forum de discutii

Aici ne puteti scrie

RSS Ultimele noastre iesiri

Blog Stats

  • 328,586 hits

Categorii

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: