Romani in Toulouse

O selectie de branzeturi din regiunea Midi-Pyrénées

Posted on: 11/08/2009


  1. Branzeturi din lapte de vaca
    • Bethmale
    • bethmale

      Crusta sa usor portocalie ascunde o branza de o consistenta  cremoasa cu un gust usor dulce,acrisor.

    • Bleu des Causses
    • Este o ruda mai apropiata a Roquefort-ului care se matureaza de la 3 pana la 6 saptamani in pivnitele din cheile Tarn-ului. Datorita modului de ventilatie natural al acestor pivnite, infloreste mucegaiul care ii confera o savoare unica.  Are o aroma placuta de fan, fiind cremoasa si de o culoare usor galbuie.

      Bleu_de_causses

    • Laguiole
    • laguiole

      Legenda spune ca acest tip de branza a fost pentru prima data preparat la o manastire din muntii Aubrac. Este o branza cu un gust complex, usor acrisor si parfumat. Laguiole are o crusta compacta si portocalie iar mijlocul este ferm si delicat.

  2. Branzeturi din lapte de capra
    • Camisard
    • camisard

      Este un tip de branza  Cabécou sau Rocamadour invelita in felii de sunca afumata. Se serveste in general in salate.

    • Cabécou d’Autan
    • cabecou

      Este o branza preparata din lapte nedegresat de capra cu o crusta alba atunci cand este proaspata si usor galbuie cand este maturata. Poate acompania cu succes salatele.

    • Figuette
    • figuette

      Este o specialitate din lapte de capra ulterior pudrata cu chimen, paprica sau ierburi de provence.

    • Rocamadour
    • Rocamadour

      In functie de preferintele fiecaruia, acest fel de branza se poate manca in diferite stagii ale procesului de maturare. Cand este proaspata (intre 1-2 saptamani de la fabricare) are un gust acrisor si o aroma de nuci. Pe masura ce se invecheste capata o coaja maron-rosiatica, continutul fiind cremos.

    • Rouelle
    • rouelle

      Aceasta branza din lapte nepasteurizat de capra se poate consuma proaspata sau veche, fie servita pe un platou cu alte branzeturi, fie in salate. Coaja sa naturala este acoperita cu cenusa pe care se dezvolta ulterior mucegai. Interiorul este omogen si fraged iar gustul aduce un pic a alune.

  3. Branzeturi din lapte de oaie
    • Pérail de Brebis
    • perail-de-brebis

      Pérail este o specialitate artizanala din lapte de oaie. Exteriorul este fin avand o textura cremoasa iar gustul floral este pronuntat  fiind accentuat si de o consistenta fina si moale.

    • Roquefort
    • roquefort

      Roquefort  este probabil cel mai cunoscut si apreciat tip de branza cu mucegai din lume. Este produs in exclusiv din lapte de oi ce cresc in regiunea Aveyron. Maturarea branzei se realizeaza in pesteri naturale aflate sub satul Roquefort-sur-Soulzon.  Aspectul exterior este alb si usor stralucitor, gustul complex, consistenta cremoasa usor sarata. Roquefort  este acompaniata cel mai bine de nuci si stafide.

  4. Branzeturi din lapte mixt
    • Faisselle
    • faisselle

      Este o specialitate din lapte de vaca , de oaie sau de capra a carei denumire vine de la recipientul in care se serveste. Este insotita de obicei de sare, piper, zahar sau arpagic.

    • Greuil
    • greuil

      Este o branza alba produsa din lapte de oaie sau de vaca fiind echivalentul branzei <<ricotta>> a italienilor sau urda care exista in Romania.
      Se poate servi in varianta dulce alaturi de fructe proaspete (capsuni, zmeura) sau dulceata, miere precum si in varianta sarata. (poza preluata de pe www.fromage-pyrenees.com)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

@Romani in Toulouse

Poze din Toulouse

L

Lune au pont Neuf

PontNeuf Garonne

PontNeuf Toulouse

Toulouse centre

DP1M1214 SAINT SERNIN - 1096 / 13c / 16c

farbojo Toulouse 2016

L

Destination finale

Une moto dans la nuit

Mai multe poze

Forum de discutii

Aici ne puteti scrie

RSS Ultimele noastre iesiri

Blog Stats

  • 285,604 hits

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: