Romani in Toulouse

Punct de plecare pentru inscrierea la facultate in Franta

Posted on: 16/03/2010


Fie ca citesc aceste randuri studentii care vor sa aplice pentru o bursa Erasmus, fie  cei care vor sa aplice pe cont propriu la un program de studii la Universitatea din Toulouse ori la oricare alta universitate din Franta, un prim sfat pe care as vrea sa le dau ar fi compararea programelor si a ofertelor universitatilor care intra in plaja optiunilor fiecaruia.

Un prim site pe care l-as recomanda tuturor este cel realizat de  Agentia nationala franceza pentru promovarea invatamantului superior francez in strainatate si care ofera informatii de la inscrierea in invatamantul superior francez pana la detalii despre sejurul studentilor aici: http://www.campusfrance.org/ .

De asemenea, site-ul http://www.associanet.com/divers/universites.html va ofera link-uri directe catre site-urile oficiale ale universitatilor din Franta. Le veti regasi bineinteles,  regrupate in functie de marile orase campusuri ale Frantei.

De retinut este faptul ca pentru cei care vor sa aplice ca oricare alt candidat francez la o universitate de aici, este de ajuns sa descarce de pe site-ul facultatii dosarul necesar inscrierii si sa-l trimita ulterior prin posta.
Atentie insa ca inante de a va apuca de strans actele, sa verificati daca in cazul studentilor romani se cer anumite acte, gen atestat de limba franceza. De obicei, cel mai bine este sa dialogati cu secretariatul care se ocupa cu diploma la care vreti sa aplicati, fie prin telefon, fie prin mail.

In cazul in care atestatul de limba franceza va este necesar pentru inscriere, fie ca student Erasmus, fie ca student ce aplica normal la o universitate aici, este bine de stiut ca si in Romania exista institutii recunoscute de ambasada Frantei, gen Alianta Franceza, si care organizeaza cursuri pentru obtinerea certificatelor de limba franceza  DELF sau DALF.
Site-ul care v-ar putea ajuta in reperarea mai usoara a acestor institutii este urmatorul: http://www.institut-francais.ro/spip.php?article55 .

Puteti urma si in Franta aceste cursuri, insa depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie inainte de a va inscrie.
Atentie insa de a traduce si legaliza toate actele pe care le veti folosi pentru inscriere la universitate inainte de a pleca din tara, intrucat preturile pentru prestarea acestui tip de servicii in Franta pot fi putin mai mari.

Un ultim sfat inainte de a pleca din Romania ar fi sa traduceti si sa legalizati in franceza toate actele de care va veti servi aici pentru a va inscrie la facultate (actul de nastere, diplomele, notele, cat si detalierea tuturor cursurilor facute de voi in tara), lucru pe care vi-l vor cere profesorii vostri care se ocupa de bursele Erasmus, sau pe care il veti gasi, bineinteles, mentionat in dosarele pentru inscriere.

Odata ajunsi aici, deschiderea unui cont la o banca,  obtinerea un card dar si a un carnet de cecuri sunt necesare pentru plata inscrierilor la universitate, dar si pentru plata abonamentului pentru metrou sau altele. De verificat de asemenea daca cei care au carduri emise de BRD Romania, filiala a Bancii  Société Générale le pot folosi si aici, in Franta.

Toate universitatile din Toulouse organizeaza cursuri de limba franceza pentru studenti. Durata acestuia este de maxim o luna, insa in functie de disponibilitatea fiecaruia, puteti opta pentru mai putine saptamani. De asemenea, in functie de universitate, este posibil ca preturile cursurilor sa difere. Va puteti inscrie pe internet ori la universitate, insa atentie sa va interesati din timp pentru a va rezerva loc.

Ioana Scolnic, studenta in Toulouse

Reclame

8 răspunsuri to "Punct de plecare pentru inscrierea la facultate in Franta"

Da,intimplator am intrat pe acest site si brusc mi-am amintit de faptul ca am o diploma emisa de francezi,respectiv Universite de Cergy Pontoise adresa 33,boulevard du Port 95011 CERGY-PONTOISE.Cursurile s-au desfasurat in Bucuresti ,desigur o fundatie romaneasca fiind intermediarul.Examenele finale,desigur titulatura diplomei obtinute este;licence professionnelle -promotion 2005.Am platit aceasta forma de invatamint ,am pierdut timp rezultat;ACEASTA DIPLOMA FRANCEZA NU ESTE RECUNOSCUTA IN ROMANIA,raspunsul celor de la ministerul educatiei.

Buna si merci pt toate informatiile pe care le-ai dat.as vrea sa te rog sa-mi spui daca avand licenta din Romania pot sa continui cu master in Franta?

ce acte imi sunt necesare pentru inscriere la facultate in franta in orasul bordeaux si care sunt taxele!

Buna ziua.As dori sa fac facultatea de drept in Toulouse.Ma puteti ajuta sa aflu ce acte imi sunt necesare,si ce teste dau pentru egalizarea bacului pentru a putea fi admis la facultate si deasemnea ce teste se dau la facultatea de drept din Toulouse.Va multumesc si sper ca ma puteti ajuta in aceasta privinta,ma bucur ca sunt romani in straintate care ne fac cinste.O zi buna.

Este foaia matricola necesara pentru inscriere la facultate in Franta?

Ioana,
buna vreau sa fac doctorand in toulouse ce documentele am nevoie mersi

Buna :* Am si eu o intrebare..acum sunt in ultimul an de liceu-profil uman si as dori sa aplic pentru o facultate in Franta.Ce trebuie sa fac?Ce acte imi trebuie?Unde sa merg?va rog,ajutati-ma si pe mine,ca habar nu am ..

Buna…as vrea va rog daca puteti sa imi spunrti de ce acte am nevoie ca sa ma inscriu la facultatea de turism din Touluse,sper sa ma ajutati.Va multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

@Romani in Toulouse

Poze din Toulouse

Forum de discutii

Aici ne puteti scrie

RSS Ultimele noastre iesiri

Blog Stats

  • 328,586 hits

Categorii

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: