Romani in Toulouse

Violonista Clara Cernat in concertul “Carnavalul padurii” la Toulouse

Posted on: 06/11/2010


Luna acesta vom avea ocazia sa asistam  la  Toulouse la concertului organizat de catre pianistul  Thierry Huillet “Carnavalul padurii” (“Carnaval de la Forêt”) in cadrul caruia o vom putea admira pe artista romanca ce locuieste la Toulouse, Clara Cernat.

Concertul, o suita de dansuri pentru 10 instrumente, isi propune sa ne poarte intr-o calatorie in jurul lumii prin care fiecarui element al padurii i se va asocia un dans al unei tari. Compozitorul Thierri Huillet ne dezvaluie cele trei principii esentiale care l-au ghidat in realizarea acestei opere: poezia, umorul si energia. Fiecare piesa este astfel prezentata prin scurte poeme, parti integrante ale intregii opere muzicale.

Concertul de la Toulouse este al doilea din turneul lor european in orase precum Praga, Roma, Bucuresti, Split, Londra si Edinburgh. El va avea loc pe 26 noiembrie, orele 20 la Audiorium Saint-Pierre-des-Cuisines.

Reprezentantă aleasă a strălucitei şcoli româneşti de vioară, Clara Cernat cântă, de fapt, pe mai multe corzi, fiind şi o pasionată violistă.

Debutează cu succes la vârsta de 16 ani, după care este invitată să cânte alături de toate orchestrele simfonice din România. Înregistrările ei pentru Radio intră în fonoteca de aur încă de la vârstă foarte tânără, aducându-i recunoaşterea unanimă atât din partea presei cât şi a publicului.
Absolvă secţia de vioară a Academiei de Muzică din Bucureşti cu cele mai înalte calificative, la clasa maestrului Ştefan Gheorghiu, făcând totodată studii de muzică de cameră, estetică şi folclor. În 1994, este selecţionată să facă parte din grupul celor 8 mari talente ale Europei care va urma cursuri de specializare cu Tibor Varga şi Igor Ozim.

Talentul său este recunoscut la numeroase concursuri internaţionale: Premiul I la Concursul “J.S. Bach” (Paris), Premiul I la “Citta di Andria” (Italia).

Muzica de cameră este iubirea sa cea mai mare. Alături de pianistul Thierry Huillet, traversează lumea, a făcut înregistrări de referinţă a mai multor sonate de G. Enescu, E: Bloch sau J. Turina. CD-urile ei sunt salutate cu aprecieri unanime din partea presei de specialitate scrise şi audio: (Télérama, Recommandé par Classica, Coup de Coeur Piano-Le Magazine, Le Choix de France Musiques, Diapason, Le Monde de la Musique, etc.).

Multe dintre concertele sale fac obiectul unor înregistrări ce sunt retransmise de către BBC, France Musiques, Deutsche Welle etc.

Dubla sa specializare – la vioară şi violă – pe care o slujeşte cu devoţiune, îi permite abordarea unui repertoriu vast şi de o mare bogăţie expresivă. Concerte numeroase o poartă nu doar pe scenele din Franţa, ci şi din Spania, Marea Britanie, Malaezia, Germania, SUA, China, Brazilia.

Clara Cernat este, de asemenea, profesor la Conservatoire National de Région de Toulouse, precum şi la au Centre d’Enseignement Supérieur de Musique de Toulouse.

Reclame

1 Response to "Violonista Clara Cernat in concertul “Carnavalul padurii” la Toulouse"

O FEMEIE la SUPERLATIV ABSOLUT !!!!

O Femeie Frumoasa, care canta Divin !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

@Romani in Toulouse

Poze din Toulouse

Forum de discutii

Aici ne puteti scrie

RSS Ultimele noastre iesiri

Blog Stats

  • 328,586 hits

Categorii

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: