Romani in Toulouse

TV Mania, expozitia sculptorului roman Ernő Bartha la Toulouse

Posted on: 13/11/2010


Institulul Cultural Roman din Toulouse, alaturi de primaria orasului Blagnac va invita marti 16 noiembrie la ora 18h30 la vernisajul expozitiei „TV Mania„- Erno Bartha  la sala de expozitii Odyssud din Blagnac. Vernisajul va fi urmat de un concert al Fanfarei Chavale.

Expozitia va fi prezenta la Odyssud Blagnac pana pe data de 17 decembrie 2010.

Artistul vizual clujean Ernő Bartha este foarte cunoscut pentru numeroasele sale lucrări monumentale din bronz și materie vegetală (fîn) care îi permit să « readucă natura în oraș ». Prin proiectul TVmania, el ne silește să devenim conștienți de comportamentul nostru irațional în fața imaginilor. Expoziția, care ne va face să surâdem amar câteodată, îi va amuza pe vizitatori cu siguranță prin nuanța iconoclastă a condiției în care trăim.

„TVmania este o interpretare ingenios-artistică a vulgarei şi terestrei fotografii a blocului în ruine pe acoperişul şi zidurile căruia tronează zeci de antenuţe parabolice. Expoziţia TVmania a lui Ernő Bartha combină perfect, două dimensiuni de expresie ale artei plastice contemporane: accesibilitatea semantică, distilată în „militantism” artistic – dar fără conotaţiile ideologice ale termenului, ci în sensul său de prezenţă a artistului în ambientul social – şi capacitatea de a învesti cu valoare estetică obiectul cel mai banal, arhi-utilizat, descărcat de orice veleitate decât cea utilitară. Sunt cele două elemente care mă fac să cred că Ernő Bartha a prezentat la Cluj unul din cele mai izbutite şi profunde evenimente comunitar- artistice ale artei din România în ultimii câţiva ani.”

Claudiu Groza / Publicat în revista de cultură: Tribuna (nr. 186, 1-15 iunie 2010)


Gabriela Gabor, presendinta Institutului Cultural Roman din Toulouse si profesor de romana la Universitatea Mirail a contribuit la organizarea acestui eveniment la Toulouse. Expoziţia TVmania de la Odyssud a fost posibilă în urma căştigării prin concurs a unei finanţări al Institutului Cultural Român, Bucureşti (ICR) prin Programul Cantemir. Acest program sprijină financiar implementarea de proiecte culturale internaţionale, promovarea în Europa a produselor culturale contemporane româneşti.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

@Romani in Toulouse

Poze din Toulouse

Forum de discutii

Aici ne puteti scrie

RSS Ultimele noastre iesiri

Blog Stats

  • 328,586 hits

Categorii

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: