Romani in Toulouse

Romanii din Toulose serbeaza Ziua Europei

Posted on: 24/06/2011


Sambata 14 mai Asociatia Franco-Romana din Toulouse a raspuns prezent la invitatia lansata de dl.Henri Boye de a participa la Zilele Europei , eveniment organizat de catre Comité de Jumelage si Ecole de l’Europe din Saint Alban. Prezenta romaneasca a constat in prezentarea unui stand ce a reunit imagini si informatii despre Romania, poezie eminesciana , artizanat si gastronomie romaneasca.

Standul Romaniei a fost foarte apreciat pentru expozitia de fotografie a lui Radu Ocoliseanu care a oferit tuturor o imagine asupra caselor traditionale taranesti romanesti , dar si pentru cornuletele delicioase cu care au fost serviti toti cei care ne-au vizitat .

Foarte multi francezi au venit sa ne povesteasca intamplari amuzante din Romania comunista, sa ne incurajeze sau sa-si exprime simpatia pentru romani si limba romana. O alta categorie de public , putin mai tanara , a fost foarte avida de informatii despre mitul lui Dracula.

Pe scena de la Saint Alban au evoluat formatii de dansuri traditionale din Polonia , Portugalia si Spania , dar au rasunat si sarbe romanesti cantate la muzicuta de catre Cristian Leanca, care in final spre deliciul publicului a cantat si melodii traditionale ale mai multor tari.

La plecare gazdele noastre ne-au oferit un tablou pictat de o pictorita locala, tablou ce reprezinta catedrala ortodoxa din Cluj.

A fost o zi plina de emotii pozitive , bogata in experiente interculturale si intalniri extraodinare pe care ne-am fi dorit sa le impartasim cu cat mai multi romani. Pentru a vedea pozele de la eveniment clic aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

@Romani in Toulouse

Poze din Toulouse

Forum de discutii

Aici ne puteti scrie

RSS Ultimele noastre iesiri

Blog Stats

  • 328,586 hits

Categorii

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: